به گزارش مشرق، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی نوبت صبح امروز (سهشنبه ۱۲اسفند ) قوه مقننه و در جریان بررسی بخش هزینهای لایحه بودجه سال ۱۴۰۰، با پیشنهاد محمدحسین حسین زاده بحرینی نماینده مشهد برای الحاق یک بند به ردیف (۱۸) تبصره (۶) ماده واحده این لایحه موافقت کردند.
بیشتر بخوانید:
جزئیات «معافیت مالیاتی» سرمایهگذاران مردمی در ۱۴۰۰
بحرینی در توضیح این پیشنهاد گفت: یک پیشنهاد در بخش درآمدی با حمایت نمایندگان مصوب مجلس شد و آن این بود که صفحات مجازی که تعداد کاربرانشان بالای ۵۰۰ هزار نفر است و تبلیغات می گیرند، تبلیغات آنها مشمول مالیات باشد.
وی تأکید کرد: به نظر میرسد این موضوع جزو مصوبات بسیار خوب مجلس بوده است و یک پایه اخذ مالیاتی جدید ایجاد شده است و اگر دولت خوب عمل کند میتواند یک عدالت مالیاتی در این موضوع تأمین کند.
نماینده مشهد در مجلس افزود: مجلسی که وجود دارد این است که ما نگران هستیم دولت این موضوع را اجرا نکند به خصوص وقتی که این موضوع مطرح شد نماینده دولت با آن مخالفت کرد؛ در ادامه این پیشنهاد در بخش هزینهای آن پیشبینی شده است که باید ظرف دو ماه دستورالعمل اجرایی آن تهیه شود و وزیر اقتصاد آن را ابلاغ کند.
رئیس کمیسیون تدوین آیین نامه داخلی مجلس تصریح کرد: تقاضای ما این است که برای اینکه بسته تقنینی ما کامل شود و حالا که بخش درآمدی آن مورد توجه و قبول مجلس قرار گرفته است، بخش دوم آن که حکم است و باید در مدت دو ماه دستورالعمل اجرایی آن تهیه و ابلاغ شود؛ یعنی عملاً وارد مدار اجرا قرار گیرد از نمایندگان خواهش میکنم که به قسمت دوم آن هم رأی بدهند برای اینکه بتوانیم در همین سال ۱۴۰۰ هم این مصوبه را اجرایی کنیم و از صفحات مجازی پرکاربر از محل درآمد ناشی از تبلیغات آنها مالیات بگیریم، بخشی از خلاء مالیاتی را تکمیل کنیم.
بحرینی تأکید کرد: پیشنهاد بسیار روشن است و ظرف دو ماه دستورالعمل اجرایی باید به وسیله سازمان امور مالیاتی تهیه و توسط وزیر امور اداری و اقتصادی ابلاغ شود.
در این بند پیشنهادی آمده است: درآمدهای کاربران دارای بیش از ۵۰۰ هزار دنبال کننده رسانههای کاربرمحور از محل تبلیغات مشمول مالیات بر درآمد خواهند بود سازمان امور مالیاتی مکلف است ظرف دو ماه از لازمالاجرا شدن این بند دستورالعمل اجرایی مربوط به اخذ مالیات از درآمدهای کاربران حرفهای رسانههای کاربرمحور از محل تبلیغات را تهیه و به تأیید وزیر اقتصاد و امور دارایی برساند، سازمان امور مالیاتی مکلف است لیست مودیان مالیاتی و خوداظهاری تهیه شده توسط آنها را تهیه و در سایت سازمان در منظر عموم قرار دهد.